Det överblivna rummet i hemmet

När du byter upp dig från lägenhet till villa kan det hända att du får ett rum till övers. Det där rummet som agerar gästrum, kontor eller bara förråd. Men nu har du tillfället att göra ett speciellt rum som är bara till dig. Vi har några roliga alternativ som kan agera inspiration!

Pokerrum

Varför inte göra ett rum tillägnat ett av de populäraste spelen i världen? Det fungerar så klart att spela andra typ av kort- och brädspel, men ett pokerinspirerat rum kan bli riktigt snyggt och välkomnande. Börja med ett äkta pokerbord i hexagonform med grön matt på bordskivan. Det finns bord att köpa men de kan kännas lite plastiga och billiga, eller så är de på tok för dyra. Istället kan du imponera på dina gäster med ett bord som du har byggt själv.Fortsätt med inredningen. Ett pokerrum ska gärna kännas murrigt och ha lite mörkare toner som passar med den mörkgröna mattan på bordet. Du kan hämta hem reglerna för Texas Holdem, den populäraste pokervarianten, och hänga upp dem på väggen. Skriv ut reglerna med en snygg font och rama in dem. Efter det behöver du så klart en bra kortlek, gärna flera, pokermarker, och ett skåp där du kan förvara dina glas och glasunderlägg. Du kanske kan stoppa in ett litet kylskåp som håller läsken och ölen kall?

Hobbyrummet

Du kanske är en sådan som älskar att pyssla och har tusen små projekt igång samtidigt? Då behöver du helt klart ett rum att förvara dem och dina pysseltillbehör i. I ett sådant rum behöver du ett bra arbetsbord, gärna ett som du kan gå runt om du har större projekt på gång. Ställ det alltså inte mot väggen utan låt bordet vara centrerat i rummet med en skön stol till. Utöver det behöver du riktigt med hyllplats för alla saker och pysseltillbehör. På hyllorna kan du gärna använda dig av mindre lådor med tydlig markering vad som finns i. Hur du ska dekorera och sortera beror på vad du använder i dina projekt. Är det småsaker behöver du vara bra på att organisera och sortera, medan större projekt kräver plats och smart förvaring så de inte äter upp alla kvadratmetrar i rummet.