Golv

GolvIdag är det dags för oss på Woodia att prata lite om golv. Har man inte hållit på och inrett och renoverat så mycket så kanske man inte tänker på att utseendet på golvet är något som påverkar ett rum mycket. Vi ska här berätta lite om vad som är ett bra golv, tips samt lite olika typer av golv.Vilket golv man väljer kan man säger beror i första hand på vilket rum som golvet ska ligga i. I köket ska du exempelvis välja ett slitstarkt golv som är tåligt mot väta och smuts. Det finns lite olika faktorer man kan tänka på när man ska välja ett golv. En av de viktigaste faktorerna kan vara huruvida golvet går att slipa om vid skada eller om det är gammalt och slitet.Ett nyslipat trägolv kan utan tvivel göra en stor skillnad i ett rum om exempelvis håller på och renoverar. Slipning av golv är bäst att anlita en professionell golvslipare så att det blir rätt och snyggt. Vi på Woodia vill gärna rekommendera alvsjogolv.se. Älvsjö golv är ett företag med 24 års erfarenhet av bland annat golvslipning, så vill du försäkra dig om att det blir riktigt gjort så är detta ett bra alternativ.Nu över till något annat. Det är dags att ta oss igenom några av de olika typerna av golv som vi har att välja bland när vi ska byta:

  • Parkett – Passar att ha egentligen i alla rum utom i badrummet. Har du yngre barn är det kanske att föredra att inte använda dig av parkett heller i kök och hall. Parkettgolv ska du inte våttorka eftersom det kan bli skador och då krävs omslipning.
  • Plastgolv –  Passar sig bäst att ha i sovrum och hall samt andra offentliga miljöer. Fördelar är att de är mjuka och sköna att gå på och nackdelar är att de inte är så slitstarka.
  • Klinker – Passar att använda i badrum, kök och hall. Fördelarna är att det passar ypperligt för att använda när du vill dra golvvärme. Dessutom är det väldigt slitstarkt.
  • Massivt trä – Passar att använda överallt utom i badrummet. Det ger en härligt exklusiv känsla med detta golv, men nackdelen är att det är ganska krångligt att lägga.

För mer information om dessa samt om fler typer av golv,  besök då Aftonbladets härligt hemma-artikel.