Hemmaodling som passar dig

Intresset för odling har nog aldrig varit så stort som det är idag. Trenderna går mot att vi vill använda våra händer och gå tillbaka till basala aktiviteter, som skapar lugn och trygghet. Oavsett hur vi bor så kan vi alla odla någonting, i trädgård, på balkong eller till och med på fönsterbrädet.Men det bästa är såklart att kunna odla utomhus. Då har du ett större utbud av plantor att spela med och mer plats att breda ut dig på. För dig som enbart kan odla inne i lägenheten finns det numera hjälp att få, i form av bland annat praktisk växtbelysning.

Maximera på balkongen

Att odla på balkongen har större möjligheter än vad det kan verka vid första anblicken. Det handlar bara om att odla på rätt sätt. Just nu är ätbara växter populärt, som tomater, kryddväxter, groddar eller till och med så kallade ”superbär”. Att skörda och äta något [du har odlat själv är en härlig känsla som ger tillfredsställelse i hela kroppen. Det smakar bättre helt enkelt. Andra tips kan vara att flytta ut dina övervintrande krukväxter, eller skapa en vacker balkonglåda med ettåriga blommor. Det [finns en del att välja på online] när du ska handla, inte minst inom tillbehör som vattenkannor och näring.

Skapa din drömträdgård

Många av oss drömmer om att ha en egen trädgård att odla i. Visserligen innebär detta mycket jobb, men samtidigt är det väldigt roligt och givande att se växtligheten ta form. Dessutom ska en trädgård inte bli färdig på en gång, utan hellre byggas upp steg för steg. Då mår växterna som bäst och resultatet blir vackrare och mer naturligt. Planera gärna ditt planterande så att du har blommor, frukt och grönsaker utspritt över hela säsongen. Det ger biologisk mångfald, bland flera andra fördelar. I din trädgård kan du även installera till exempel insektshotell och fågelholkar, för att åstadkomma ett dynamiskt ekosystem.