Komfort är det nya lyx i hemmet

komfortIdag tenderar många av oss till att lägga allt mer tid, kärlek och energi på våra bostäder, för att skapa en hemmiljö att trivas i. Överlag går inredningstrenderna också mot att tänka hållbart och välja en stilren och tidlös inredningsstil, med möbler och föremål av hög kvalitet, som håller över tid – både gällande slitage och formgivning. Bland annat är skandinavisk design populärt världen över, i ljusa färger, avskalade linjer och naturliga material. Man kan säga att kvalitet och enkelhet har tagit över som markörer för en exklusiv inredning, snarare än att det ska vara flådigt och betinga ett högt pris.

Material, material, material

Val av material gör stor skillnad för kvaliteten på din inredning. Ofta är naturmaterial det bästa alternativet , som trä, gärna FSC-certifierat, bomull, järn, mässing, läder och ull, eftersom dessa material åldras vackert och med patina. I själva verket blir naturmaterial generellt sett bara bättre och vackrare med tiden. En annan aspekt av exklusivitet i hemmet är hur bekvämt det är. Även här spelar materialen en stor roll. Till exempel bidrar plädar och filtar av ull, merinoull eller kamelhår till att skapa atmosfär i vardagsrummet eller på balkongen. Hos den här butiken kan du hitta något lite bättre inom den kategorin.

Ull, ett fantastiskt naturmaterial

Apropå ull, det är faktiskt ett material med unika egenskaper, som kan vara värda att känna till. Ull är naturligt temperaturreglerande, och kan därför både verka värmande och svalkande, beroende på omgivningens temperatur. Dessutom har ull hygieniska och luftrenande egenskaper, men det ska inte tvättas för ofta. Utöver att använda filtar och kläder av ull kan du även fundera på att bädda med ullsängkläder. I synnerhet om du tillbringar tid i ett sparsamt isolerat sommarhus eller liknande. Att investera i härliga bäddset av ull ger en alltigenom lyxigt ombonad känsla samtidigt som du slipper frysa. Dessutom kan du behålla dina produkter i åratal framåt.