Mitt innersta rum

Att skriva om sin eller någon närståendes bortgång är inte det lättaste. Då en nära vän till mig nyligen dog så känns viktigt och nödvändigt att det skriva om det. Har vi funderat på hur vi vill ha det den dagen vi inte finns kvar i livet. Vet våra närstående hur vi vill ha det? GravstenMånga gånger funderar jag på hur min egen begravning kommer att vara, hur kommer min familj och mina närstående att reagera. Redan nu så har jag tagit ställning till om hur min egen begravning ska gå till. Jag har gått till begravningsbyrån och skrivit ett brev hur jag vill att det ska gå till, allt från vilka sånger som ska spelas i kyrkan till vad som ska serveras på efterföljande minnesstund.Som gravsten har jag valt en sten från Vita Stenar, denna är rätt så ny design av gravsten på marknaden och varför jag valt den är att den är lättskött och betydligt lättare än en vanlig gravsten, det är enkelt för personalen på kyrkogården att ställa den på plats och enkelt att torka av den med en vanlig fuktig trasa och den blir ren. Det behövs knappt något underhåll på den. Det som verkar så bra med just denna gravsten är att man kan göra den väldigt personlig, du kan få en bild tryckt på stenen och den går att formas och böjas som du vill ha den.Känner du att det är dags att ta tag i denna inte allt för enkla sak att skriva ner hur du vill att din begravning ska vara så ta kontakt med en begravningsbyrå på din ort, dom hjälper dig mer än gärna och har den kunskap och förståelse för allt detta som har med livet efter döden och begravningar att göra.