Olika rum

När man kommer skall det kännas som en fröjd att kliva in genom dörren. Trenderna är många och de kommer och går, om man vill ligga i framkanten så kan hemmet komma att skifta en hel del i färger beroende på vilken säsong vi befinner oss i. Att inreda de olika rummen inomhus handlar om att skapa en trevnad och en värme som förgyller vardagen samtidigt som det skapar enhetlighet.vardagsrumEn linje man kan välja är att ha en ljus lösning i vardagsrummet med vita tygsoffor som kontrasterar mot gråa dunkuddar. Ett rundat glasbord med några vackra glaslyktor med svarta ramar skulle kunna bryta på ett snyggt sätt. En industri lampa i svart skulle kunna komplettera soffan perfekt. Är det kallare och mörkare tider är det aldrig fel med en eldstad om man inte lever allt för kompakt. I samma spår kan man dekorerare sov- och gästrum och förgylla rummen med ljusstakar och levande ljus. En grå fondvägg till vita väggar med färggranna pastellfärgade tavelmotiv är inte helt fel att pröva.

Kontorsrummet

Även om man inte har ett eget kontor så kan man höja stämning och arbetsmiljö signifikant genom de allra minsta detaljförändringarna. Byt ut stela bordslampor mot en vacker mjuk futuristisk vit lampa med gråa metalldetaljer. Vill man sitta komfortabelt och ergonomiskt kan man ju lika gärna se till att man köper in en snygg arbetsstol i svart som kontrasterar ett vitt eller glasat skrivbord. Satsa också på ett vackert skrivbordunderlägg som kompletterar datormiljön väl.

Det yttre rummet – trädgården

För en trädgård handlar arbetet inte bara om växtodlingar, träd och buskar. Satsa på att inreda det ”yttre rummet” i samma anda som inredingen inomhus. Det gäller för utomhusgolv, fasader, altan och allt som innefattar utomhusmöblering. Gångar och passager kan dekoreras med tunnor och vackra stenar. Att satsa på en vacker inglasad altan med samma ljusa lösning som vardagsrummet med kontrasterande färger i grått och svart ger en förlängd känsla av att man faktiskt lever utomhus under perioder av dagen.

Nya generationens gravstenar

Även om det känns mörkt att tänka på döden så måste man tänka på dekor och vacker design när man står inför den betungande uppgiften att ombesörja inför en begravning. Idag är det fullt möjligt att få en gravsten som väger en bråkdel av en traditionell gravsten. Ett vackert och dynamiskt kompositmaterial har gjort det möjligt att skapa en gravsten med ett vackert färgmotiv som går att rista in och trycka på stenen. Det går att skapa den vackraste och naturskönaste bilden till runan, precis som om stenen vore ett riktigt konstverk. Den nya generationens gravsten är en fröjd för omgivningen och om man önskar så är det fullt möjligt att omskapa och förnya stenen efter 5-10 år.

Ta inspiration av vackra offentliga parker

Det finns gott om vackra parker i Sverige och det är fritt fram att ta inspiration från dem när det gäller trädgårdsinredning och utomhusdekor. Ronneby brunnspark, Stadsparken i Örebro, Marabouparken i Sundbyberg och Sofiero Slott är några inspirationskällor som man kan titta närmare på. De bjuder givetvis på de mest häpnadsväckande grönytorna och blomsterodlingarna men de innehåller också de mest kreativa möbleringarna med ögongodis i dekorationsväg. Lär dig av mästarna och titta på vad som är realtistiskt för dig att införliva i trädgårdsväg.