Planer på att flytta med familjen till Spanien

Att flytta utomlands är något som blivit alltmer populärt bland svenskarna under de senaste åren. Kanske är de möjligheten till sol samt varmare grader eller så är det möjligheten till att köpa och inreda sitt drömhus som lockar. Planerar ni att flytta till ett annat land bör du fortsätta läsa den här artikeln.

Att tänka på innan ni flyttar

Det finns en hel del saker att tänka på innan ni flyttar. För det första behöver ni bestämma vad ni ska göra med er bostad i Sverige. Vill ni hyra ut den under en period eller känns det kanske bättre att sälja den innan ni åker. Ni behöver även planera hur ni ska frakta era saker till ert nya hem. Kolla upp detta för att få bra hjälp med hur ni kan gå till väga.

Anmäl er flytt

Ska ni bo utomlands i mer än ett år behöver ni anmäla er flytt till Skatteverket. Ni behöver göra en anmälan om flytt även om planen bara var att vara borta fyra månader men ändrar er under tidens gång.

Har ni barn med er på flytten behöver ni även anmäla deras flytt. Barn över 16 år får fylla i samt skriva under sin egen blankett medan mindre barn behöver ha underskrifter av båda vårdnadshavarna.