Praktiskt och bekvämt

HemVi har tidigare skrivit mycket här på sidan om inredning och olika typer av design. I denna artikel tänkte vi inte nödvändigtvis frångå den inslagna vägen, men vidga den lite. Vi tänkte prata lite om hur ett praktiskt modernt hem kan se ut och om en praktisk nymodern tjänst för hemmet.

Praktisk inredning

Definitionen av en praktisk inredning lär variera från person till person eftersom man har olika behov och preferenser. Spontant kanske praktiskt bara konnoterar funktionalitet vad gäller plats och användning, men det finns mer än så att ha i åtanke. Vi fick inspiration till denna artikel när vi läste om Charlotta och Levente som drömde om att få bygga sitt drömhus och gjorde just detta.I deras fall så fanns även en annan tanke på vad praktiskt skulle innebära. De ville att deras hem skulle vara socialt och öppet. Huset man byggde blev därför en plats med mycket lekytor för barn och mycket utrymme för umgänge. Och visst är det väl en härlig känsla att samtidigt som man lagar mat, kunna föra en konversation med den eller de som slagit sig ned med ett glas vin vid köksön.

Praktiska tjänster

Att definitionen av ett praktiskt hem även innefattar att planlösningen är ritad för att göra hemmet mer socialt är inte någon helt ny företeelse. Om vi ser exempelvis bakåt i tiden så var exempelvis köket alltid väldigt stort, med ett stort köksbord för att många skulle kunna umgås där. På samma sätt så har en typ av tjänst som förr om åren var vanligt bland ”finare folk”. Numer är det inte längre så förknippat med höginkomsttagare eftersom det efter införandet av RUT-avdraget, blivit bra mycket billigare att anlita.Den tjänst som åsyftas är städhjälp. I  tillvaron kan det ofta vara stressigt att hinna med alla sysslor i vardagen, och även om man hinner med så kan det vara skönt att slippa exempelvis just städningen. Att anlita städhjälp frigör också tid, tid man annars skulle spenderat med städningen.

Praktiska tjänster på nätet

Förutom ”fysiska tjänster” som hemstädning eller liknande så finns det även praktiska tjänster på nätet som förändrar vår vardag till en viss del. Som ett exempel tänker vi nämna tjänsten Netflix (och liknande tjänster).  Netflix är alltså en tjänst där du betalar en summa varje månad för att kunna se på filmer och tv-serier. Det som många tycker är det fina med detta är att det går att titta igenom en hel säsong av en serie, eller varför inte två, istället för att sitta och titta på tv på en bestämd tidpunkt varje vecka – och dessutom måsta genomlida diverse reklampauser däremellan.Tjänster som Netflix är i färd med att förändra vårt linjära tv-tittande drastiskt, för det är nog ingen som tror att trenden kommer att vända. On Demand via dessa tjänster är förutom smidigare än linjär-tv också företrädesvis dessutom mycket billigare än att köpa de klassiska kanalpaketen till din tv.