Saker att göra med en stor trädgård

En stor trädgård kan vara riktigt spännande och lämna mycket utrymme för flera olika möjligheter. Den som dock har svårt att bestämma sig för vad allt utrymme ska användas till kan fortsätta läsa nedan för några populära alternativ.

Bygga ett attefallshus

Det är omkring fem och ett halvt år sedan attefallslagen först trädde i kraft och många har dragit nytta av detta på ett eller annat sätt. För den som inte vet är ett attefallshus ungefär som en friggebod, men de får vara större och kan inredas som en permanentbostad. Idag kan man också köpa färdigdesignade varianter som man bara behöver montera ihop.

Bygga en stor uteplats

Att ha en stor uteplats är helt perfekt för sommarhalvåret när vi så gärna spenderar tid utomhus. Vare sig det handlar om en stor sommarfest eller bara en trevligt middag utomhus är uteplatsen det perfekta stället att hålla tillställningen. Den kan antingen byggas direkt intill huset eller mitt i trädgården. Lägg ned tid på designen och utformningen redan i planeringsstadiet. Och se sedan till att skaffa snygga och praktiska dekorationer till den när den står färdig.

Anlägga en trädgårdsdamm

Att inkludera vatten i trädgården på något sätt har länge varit populärt. Men det behövs alltid lite extra utrymme för att få ett riktigt bra resultat. Det låter nog först som ett riktigt avancerat projekt, men faktum är att man kan göra mycket av jobbet helt själv. Man kan med fördel inkludera fiskar i dammen också för att slippa att myggorna lägger sina ägg där. Är dammen åtminstone 70 cm djup kommer fiskarna även kunna klara av vintern. Men det gäller så klart att veta vad man själv måste göra för att säkerställa att de har det bra där.